Storbritannien

Det regnade bara en dag, och lamm smakar inte kofta

I Storbritannien har vi bott i Bed & Breakfast (B&B) vilket resulterade i att vi sov gott varje natt och fick en stadig frukost som man var mätt av ända tills det var dags för ”A little something” enligt Nalle Puh. T ex i något av de underbara små bagerier som finns i vackra små hus i småstäderna på landsbygden. Om det luktar gott i dörren – gå in och titta vad de har!

Åk inte rakt igenom Burford i Cotswolds, U.K. se bild! Stanna en stund och gå in hos Mrs Huffkin’s som ligger på huvudgatan. Drick ditt Tea där. Handla bakverk, t ex Engelsk Seedcake! Du ångrar dig inte, vi lovar!

 Handelsträdgårdar har ibland också en Teapot hängande vid sin grind! Många bondhustrur har en servering i en omgjord del av gården och säljer ortens hantverk. Trevligt! När man snirklar omkring på småvägar och tar genvägar kan man hamna precis var som helst. Trots karta! Men då är en kopp gott te i en solig trädgård en juvel i minnet länge efteråt.

Bo på Pub kan man ibland! Vi har provat The Lamb Inn – a taste of old England enligt reklamen. Det stämde! Shipton-under-Wychwood (Cotswolds) har en vacker gammal pub och där var det inte stojigt heller. God mat också, glöm det där om urkokta grönsaker! Går man efter sin näsa och sunt förnuft så finns det många tillfällen till “oh, vad gott”!

Åk på någon trevlig museijärnväg i U.K( Steam and Narrow Gauge Railways in Britain), besök gärna udda museer, som t ex Cidermuseet i Hereford, Väverimuseet i Filkins (Cotswolds), och tillbringa gärna några timmar i Beaulieu Village i Brockenhurst, Hampshire. National Motor Museum har fina veteranbilar och även några som James Bond åkt omkring i, och gär gärna ett besök i stora huset – The Palace – och möt en riktig victoriansk butler och andra domestiker från förrförra sekelskiftet! Om man tyckte om ”Upstairs & Downstairs” BBC-serien i TV kan detta vara av extra intresse! Se länken till the Staff i Beaulieus länklista – intressant läsning!

Köp souvenirerna på dessa annorlunda ställen! Värda en omväg och besväret att leta reda på dem!

En dag åker vi dit igen och irrar vidare på småvägar och bor ”hemma-hos”(B&B) där det ser trevligt ut! 
Vädret är som det är, man kan inte göra nåt åt det där heller. 
Se Weather On-line.

Om du vill veta mer om våra intryck, gå till Storbritannien special från vår gamla hemsida.