Att ställa ut mina konstverk i udda gallerier har blivit lite av min specialitet! Ett f.d. duvslag, en hotellfoajé, eget garage, ett motorcykelmuseum, en tandläkarens väntrum, ett pyttegalleri i tre etager i Gamla stan och nu senast i en gammal bagarstuga på en gård i Uppland.

Det började i f.d. Duvslaget på Edsbergs slott år 2000 under den allra första Konstrondan i Sollentuna, ett ytterst litet hus och tavlorna fick hänga mellan fönstren och inte vara stora!

Konstrondan 2003, då blev det några kvadratmeter vägg i entrén på Bergendal konferens, mitt emot receptionen. Minst sagt luftigt och högt i tak och de stora La Palma-motiven fick plats.

2004 vårstädade vi vårt eget garage, målade väggarna vita och kallade det för Galleri Garage under två dagar! Öppet Hus hos konstnären fast bara i garaget alltså.  Det var trevligare och även enklare att ordna, så sedan dess har det varit hemma här i garaget under Sollentunas konstrondor.

Motorcykelmuseet MC Collection inbjöd mig att ställa ut mina cykelmotiv under kommunens kulturhelg ett år, och det var verkligen en annorlunda plats att ställa ut i, och rolig.

Min tandläkares väntrum blev en annan udda plats, men en patient blev så lycklig att hon glömde tandvärken och köpte en tavla!

Senaste udda galleriet blev i en gammal bagarstuga på en gård ute på landsbygden, hos Sussis gårdsbageri i Hjälsta Bälsunda, under Fjärdhundralands årliga evenemang ”Mat och Människor”.

Mina höns, tuppar, kattor och andra djur passade bra in i miljön. Besökarna som åkte runt och besökte små egenföretagare och bönder med gårdsbutiker, handlade bröd hos Sussi och tittade sedan in hos mig i gamla bagarstugan. Alla bar på påsar med nybakt bröd så det luktade alltså gott nybakt bröd även hos mig!

Solskenet och ljuset genom de gamla fönstren gav besökarna en vision av att hälsa på hos en gammal släkting, mer än att titta på konstutställning. Några besökare hade tagit med sitt kaffe med dopp från stora huset och satt vid fönstret och tittade ut, precis som man gör vid köksbord på landet i en liten stuga. Kristallkronans kläppar klirrade ibland, det fattades bara en katt i solstrimman på trasmattan vid kakelugnen.

Miljön slätar ut eventuella skrynkliga nervknutar! Man är på landet!

Sussis gårdsbageri är innanför den vita dörren, den gamla bagarstugan syns längst bort bakom vår bil.

Vallgarns gårdsmejeri hade försäljning utanför bageriet den här dagen, men det går även bra att köpa bitar av deras ostar från bageriets kyldisk.

Välkommen in! Tavlorna hänger i rummet till höger! Obs! Hög tröskel!
Den som ville kunde köpa kort och affischer jag gjort av några motiv. Originalen fick hänga kvar på väggarna.

Den gamla murade bakugnen till vänster i bilden och några redskap som använts står lutade mot väggen. Långa personer fick lov att akta huvudet när de gick in i ”galleriet”. Troligen Sveriges minsta och mest personliga. Sussi har trasmattor på skurat brädgolv i sin gamla bagarstuga. Golvet knarrade, så man fick en vision av att bagarstugan blev lycklig över besöken, precis som huset i den tecknade filmen Dunderklumpen.

Stillhet och ro, solsken genom fönstret med pelargoner och gamla servisdelar i hyllan på kortväggen att titta på och kanske känna igen från sin barndom. Mina motiv passade bra där, även om det är exotiska djur på dem. Strutsar kan man träffa på svenska gårdar, men inte impalagaseller och gnuer.

De första besökarna befanns komma från Skottland och de köpte en souvenir med hem. Min Sakurahöna tyckte de om.

Kristallkronans kläppar klirrade ibland, det fattades bara en katt i solstrimman på trasmattan och en brasa i kakelugnen. Men det kom ju besökare hela tiden och många tyckte att det var ett trevligt inslag i årets ”matrunda” i Fjärdhundraland.