Resor vi har gjort

Vi är inte några globetrotters som har gjort Eldslandet på cykel eller Sumatra runt till häst. Eller upplevt nattlivet i Bangkok eller surfat på vågorna i Polynesien. I stället vill vi i lugn och ro lära känna ett land genom att bo utanför storstäderna, gärna på landet, och därifrån göra utflykter till städerna och till intressanta platser och naturområden.

Efter att ha misslyckats med alla charterresor vi provat beslöt vi ordna alltihopa själva när vi ville fira varandras födelsedagar på annan ort eller fara på semester. Här delar vi med oss av våra erfarenheter.

Av olika skäl har vi inte rest på rätt länge, så det här materialet är inte så nytt, men förhoppningsvis ändå av intresse.

Kanarieön La Palma och Chianti, Toscana – på egen hand!
Det låter kanske krångligt för den som alltid reser charter annars, men båda resorna gick att ordna hemifrån med hjälp av flygbolaget Iberia (direkt via e-post), och hjälp med flygbiljetten till Italien och hyrbilen, fick vi av resebyrån i Sollentuna. Sedan var det bara att packa väskorna och be grannen vattna blommorna och ta in posten. Då (2000 – 2002) var det lite nytt att göra så, men numera är det ju nästan självklart att fixa resan hemifrån via Internet.

Boendet hade vi sett ut på nätet och med e-posten fått direktkontakt med uthyrarna. Turismo Rural (La Palma/La Isla Bonita) – Canarias och Agriturismo – Italien (där vi hittade huset på bilden ovan) är något vi kan rekommendera!

Klicka på bilderna här bredvid till dessa förträffliga kontor på nätet! Utforska länkarna nedan och res virtuellt omkring och se er om, det lönar sig innan ni sedan reser dit och får se allt i verkligheten!

Skriv gärna ut intressanta sidor, ta med och kanske visa den som det talas om på den – ni blir raskt extra välkomna och omhuldade!

Ett litet trivseltips!

Se efter om det finns foton från rummen/lilla huset/lägenheten man tänkt sig hyra. Finns det annat än pinnstolar att sitta på? Ju längre söderut ju mer spartansk inredning verkar det vara, och sängarna… Ja inte är de mjuka precis! 
En fleecefilt kan också behövas i april och november även om dagstemperaturen är över +22. “Dagen svalnar emot kvällen …”
Vädret just nu på tilltänkt resemål.

Souvenirer behöver inte bara vara prylar med i resväskan hem! Det är trevligt att prova landets kök på ett matställe som ortsbefolkningen själva gärna äter på! Fiskrestauranger vid kusten på Irland och Kanarieöarna brukar oftast ge många goda matminnen att sedan inspireras av hemmavid!

Foreign Languages for Travelers – här finns t.o.m. gaelisk, walesisk ordlista en bit ner på sidan, rullisten neråt!

Klicka på bilderna nedan och res med oss!

  
La Palma
  
Chianti
  
Storbritannien
  
Irland
  
Spanien
  
Frankrike
  
Sverige