Idag den 9 januari 2019 firade vi vår 54:e förlovningsdag. Då, 1965 firade vi med middag på Östermalmskällaren (salig i åminnelse) och vi åt ripa. Idag lagade Margareta en mycket god middag, också på kött från fjällen, men nu var det renentrecôte. I det sammanhanget tänkte vi passa på att puffa för sådant som förgyller tillvaron.

Renköttet köpte vi på Renprodukter här i Sollentuna. Entrecöten är en riktig favorit, men det finns mycket annat gott där, gravat reninnanlår åt vi häromdagen, mums, och renfärs och renskav är väldigt praktiskt att ha i frysen, snabbt att tillaga, och gott. Vi har ett särskilt gott förhållande till den affären, vi gör och underhåller deras hemsida.

Till köttet serverades rösti, inköpt på Picard i Sollentuna Centrum, som säljer frysta matvaror med fransk slagsida, också mycket praktiskt att ha i frysen. Karljohansvamp från Picard förgyllde såsen som fick lite extra lyft av en slatt marsala (Vecchioflorio). Ett gott rödvin (Torbreck, Australien) blev pricken över i. Som vi köpt via Winefinder, ytterligare en leverantör vi gillar.

Efteråt åt vi en bit stark hårdost från Sanda mejeri, som vi handlar av på Bondens marknad i Tessinparken. Där fick vi också fröbrödet till osten (Runhällen). Vi besöker Bondens marknad varje lördag från augusti till oktober, och ett par lördagar i maj och december. Nyss uppdragna morötter, sallad, många andra grönsaker, honung, svamp och bär, fisk, kött (vilt, gris, struts, …) handlar vi där. Klicka på bilderna nedan för att förstora.

Gott bröd hör också till det som gör livet lite gladare. Vi har blivit goda vänner med paret som driver Der Berliner Bäcker, som också finns på Bondens marknad och har en butik på Nybrogatan 87. Vi gör hemsidan och en del reklammaterial åt dem också.

Så vi har det rätt bra! Nästa begivenhet blir installation av solpaneler, som vi ska skriva ett nytt inlägg om när det har blivit klart.